Over ons

Het Team

Femke Puijman

Eigenaar | Fotograaf | Auteur

Ik ben een creatieve ondernemer die niet stil kan zitten. Momenteel houd ik me bezig met dierenfotografie, workshops, het schrijven en uitgeven van boeken en sinds 2020 ook met dit nieuwe project: Splash Photo art.

Femke Puijman

Hoe het begon…

In 2004 ben ik gestart met mijn eerste eenmanszaak; Hypo Focus Paardenfotografie. Ontstaan uit een passe voor fotografie en een grote liefde voor paarden. In de loop van de jaren, werd ik ook regelmatig gevraagd om de hond van de paardenhouders op de foto te zetten. Dat liep zo hard dat ik besloot om Kyno Focus als handelsnaam te registreren en me ook echt volop te richten op het fotograferen van honden. Eerst in de fotostudio, maar later ben ik overgestapt op outdoor fotografie.

Mijn foto’s kwamen regelmatig voorbij op forums en social media en het duurde niet lang voordat verschillende mensen me vroegen of ik ook fotografie lessen gaf. Dat vond ik een ontzettend leuk idee! Daarom ben ik in 2006 gestart met het organiseren van fotografie workshops. En enkele jaren later verschenen ook mijn eerste boeken: “Paardenfotografie” (2011) en “Hondenfotografie” (2015).

Ik geef regelmatig workshops en lezingen op grote evenementen (zoals Animal Event, Dag van de ZZP’er, etc.). En in 2018 wist ik de publieksprijs in de wacht te slepen bij de Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards).

In het voorjaar van 2020 sloeg het Corona virus toe, waardoor een groot deel van mijn activiteiten ineens volledig stil kwamen te liggen. Maar als creatieve ondernemer, zoek ik graag naar oplossingen, uitdagingen en kansen. Ik zocht naar een manier om iets moois te maken, waar mensen extra van kunnen genieten nu ze veel thuis zitten. En zo is Splash Photo art ontstaan.

Kantoor

Ik werk vanuit huis in Hoofddorp, waar ik mijn kantoor heb en een bescheiden showroom (waar ik ook klanten ontvang van fotoreportages en workshops geef).

Vanuit kantoor verwerk ik alle bestellingen en start ik het proces van de digitale tekeningen. Digitale bestellingen verstuur ik zodra ze klaar zijn direct per email. De bestellingen die afgedrukt moeten worden, gaan na het creatieve proces naar mijn leverancier die ze zorgvuldig afdrukt, inpakt en per post naar de klant stuurt.

Mijn atelier in Hoofddorp is alleen op afspraak geopend.